Είναι η Ομορφιά ένα ζητούμενο του Θεού; – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Είναι η Ομορφιά ένα ζητούμενο του Θεού;

Οι εκπρόσωποι του Θεού, ο ίδιος ο Χριστός, ύμνησαν συχνά την ομορφιά, από την εποχή της Γένεσης έως και σήμερα. Η ομορφιά, στις γυναίκες, τους άνδρες, τη Φύση, τα ζώα, τα λουλούδια, τα φυτά, είναι και αυτή ένα δημιούργημα του Θεού και πρέπει να υμνείται αλλά με προσοχή. Δεν είναι το ζητούμενο. Κανείς δεν πρέπει να αγαπάει το δημιούργημα περισσότερο από τον ίδιο τον Θεό! Και η ομορφιά από μόνη της δεν είναι στολίδι, μόνο συνδυασμένη με ταπεινότητα, φυσικότητα, σεμνότητα, συνιστά κάτι που αξίζει να το προσέξουμε! Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι άνθρωποι του Θεού για την Ομορφιά, πόσο την ύμνησαν και τι μπορούμε να πάρουμε και εμείς από τα λόγια τους. Από τον Δαυίδ και τον Ιεζεκιήλ έως τον Ματθαίο, τον Πέτρο και τον Παύλο. Και φυσικά τον Ιησού Χριστό!


Πέτρου 3:3-4 

Μην αφήνετε τον στολισμό σας να είναι εξωτερικός –το πλέξιμο των μαλλιών και η τοποθέτηση χρυσών κοσμημάτων ή τα ρούχα που φοράτε– αλλά αφήστε το στολίδι σας να είναι το κρυμμένο πρόσωπο της καρδιάς με την άφθαρτη ομορφιά ενός ευγενικού και ήσυχου πνεύματος, το οποίο στα μάτια του Θεού είναι πολύτιμο.

Τραγούδι του Σολομώντα 4:7 

Είσαι εντελώς όμορφη, αγάπη μου. δεν υπάρχει κανένα ελάττωμα μέσα σου.

Παροιμίες 31:30 

Η γοητεία είναι απατηλή και η ομορφιά μάταιη, αλλά μια γυναίκα που φοβάται τον Κύριο πρέπει να δοξάζεται.

Σαμουήλ Α ́ 16:7 

Αλλά ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ: «Μην κοιτάτε την εμφάνισή του ή το ύψος του αναστήματός του, επειδή τον απέρριψα. Γιατί ο Κύριος δεν βλέπει όπως βλέπει ο άνθρωπος: ο άνθρωπος κοιτάζει την εξωτερική εμφάνιση, αλλά ο Κύριος κοιτάζει την καρδιά».

Ψαλμός 139:14 

Σας επαινώ, γιατί είμαι φοβερά και υπέροχα φτιαγμένος. Υπέροχα είναι τα έργα σας. η ψυχή μου το ξέρει πολύ καλά.

Γένεση 1:27 

Έτσι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα του, κατ' εικόνα Θεού τον δημιούργησε. αρσενικά και θηλυκά τα δημιούργησε.

Ησαΐας 40:8 

Το χορτάρι μαραίνεται, το λουλούδι ξεθωριάζει, αλλά ο λόγος του Θεού μας θα παραμείνει για πάντα.

Εκκλησιαστής 3:11 

Έχει κάνει τα πάντα όμορφα στην εποχή του. Επίσης, έχει βάλει την αιωνιότητα στην καρδιά του ανθρώπου, αλλά έτσι ώστε να μην μπορεί να ανακαλύψει τι έχει κάνει ο Θεός από την αρχή μέχρι το τέλος.

Προς Κορινθίους Β ́ 4:16 

Έτσι δεν χάνουμε την καρδιά μας. Αν και ο εξωτερικός μας εαυτός χάνεται, ο εσωτερικός μας εαυτός ανανεώνεται μέρα με τη μέρα.

Προς Εφεσίους 2:10 

Γιατί είμαστε το έργο του, που δημιουργήθηκε εν Χριστώ Ιησού για καλά έργα, τα οποία ο Θεός προετοίμασε εκ των προτέρων, ώστε να περπατήσουμε σε αυτά.

Προς Τιμόθεον Α ́ 2:9-10 

Ομοίως επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να στολίζονται με αξιοσέβαστη ενδυμασία, με σεμνότητα και αυτοέλεγχο, όχι με πλεκτά μαλλιά και χρυσά ή μαργαριτάρια ή δαπανηρή ενδυμασία, αλλά με ό,τι είναι κατάλληλο για τις γυναίκες που πρεσβεύουν ευσέβεια – με καλά έργα.

Παροιμίες 6:25 

Μην επιθυμείτε την ομορφιά της στην καρδιά σας και μην την αφήσετε να σας συλλάβει με τις βλεφαρίδες της.

Ιεζεκιήλ 28:17 

Η καρδιά σου ήταν περήφανη εξαιτίας της ομορφιάς σου. διαφθείρατε τη σοφία σας για χάρη της λαμπρότητάς σας. Σε ρίχνω στο έδαφος. Σε εξέθεσα μπροστά στους βασιλιάδες, για να χορτάσουν τα μάτια τους πάνω σου

Προς Τιμόθεον Α ́ 2:9 

Ομοίως επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να στολίζονται με αξιοσέβαστη ενδυμασία, με σεμνότητα και αυτοέλεγχο, όχι με πλεκτά μαλλιά και χρυσά ή μαργαριτάρια ή δαπανηρή ενδυμασία,

Προς Φιλιππησίους 4:8 

Τέλος, αδελφοί, ό,τι είναι αληθινό, ό,τι είναι τίμιο, ό,τι είναι δίκαιο, ό,τι είναι αγνό, ό,τι είναι ωραίο, ό,τι είναι αξιέπαινο, αν υπάρχει κάποια αριστεία, αν υπάρχει κάτι άξιο επαίνου, σκεφθείτε αυτά τα πράγματα.

Κατά Ματθαίον 6:25 

«Γι' αυτό σας λέω, μην αγχώνεστε για τη ζωή σας, τι θα φάτε ή τι θα πιείτε, ούτε για το σώμα σας, τι θα φορέσετε. Δεν είναι η ζωή περισσότερο από το φαγητό και το σώμα περισσότερο από τα ρούχα;

Ψαλμός 45:11 

Και ο βασιλιάς θα επιθυμεί την ομορφιά σας. Αφού είναι ο κύριός σας, υποκλιθείτε σε αυτόν.

Ψαλμός 50:2 

Από τη Σιών, την τελειότητα της ομορφιάς, ο Θεός λάμπει.

Ψαλμός 139:13-14 

Γιατί διαμόρφωσες τα εσωτερικά μου μέρη. με έπλεξες μαζί στη μήτρα της μητέρας μου. Σας επαινώ, γιατί είμαι φοβερά και υπέροχα φτιαγμένος. Υπέροχα είναι τα έργα σας. η ψυχή μου το ξέρει πολύ καλά.

Ησαΐας 60:1 

Σηκωθείτε, λάμψτε, γιατί το φως σας έχει έρθει και η δόξα του Κυρίου έχει αναστηθεί επάνω σας.

Πέτρου Α ́ 3:3 

Μην αφήνετε τον στολισμό σας να είναι εξωτερικός - το πλέξιμο των μαλλιών και η τοποθέτηση χρυσών κοσμημάτων ή τα ρούχα που φοράτε -

Τραγούδι του Σολομώντα 4:1-16 

Ιδού, είσαι όμορφη, αγάπη μου, ιδού, είσαι όμορφη! Τα μάτια σου είναι περιστέρια πίσω από το πέπλο σου. Τα μαλλιά σας είναι σαν ένα κοπάδι από κατσίκες που πηδούν στις πλαγιές της Γαλαάδ. Τα δόντια σας είναι σαν ένα κοπάδι από αγκάθια προβατίνων που έχουν βγει από το πλύσιμο, τα οποία φέρουν δίδυμα, και κανένα από αυτά δεν έχει χάσει τα μικρά του. Τα χείλη σας είναι σαν μια κόκκινη κλωστή και το στόμα σας είναι υπέροχο. Τα μάγουλά σας είναι σαν τα μισά ενός ροδιού πίσω από το πέπλο σας. Ο λαιμός σου είναι σαν τον πύργο του Δαβίδ, χτισμένος σε σειρές από πέτρα. πάνω του κρέμονται χίλιες ασπίδες, όλες ασπίδες πολεμιστών. Τα δύο στήθη σας είναι σαν δύο ελαφάκια, δίδυμα μιας γαζέλας, που βόσκουν ανάμεσα στα κρίνα. ...

Ψαλμός 27:4 

Ένα πράγμα έχω ζητήσει από τον Κύριο, αυτό θα επιδιώξω: να μπορώ να κατοικώ στον οίκο του Κυρίου όλες τις ημέρες της ζωής μου, να ατενίζω την ομορφιά του Κυρίου και να ρωτάω στον ναό του.

Ησαΐας 62:3 

Θα είστε ένα στεφάνι ομορφιάς στο χέρι του Κυρίου και ένα βασιλικό διάδημα στο χέρι του Θεού σας.

Ησαΐας 40:1-48:22 

Παρηγορήστε, παρηγορήστε τον λαό μου, λέει ο Θεός σας. Μιλήστε τρυφερά στην Ιερουσαλήμ και φωνάξτε της ότι ο πόλεμος της τελείωσε, ότι η ανομία της συγχωρείται, ότι έχει λάβει από το χέρι του Κυρίου διπλό για όλες τις αμαρτίες της. Μια φωνή φωνάζει: «Στην έρημο ετοιμάστε τον δρόμο του Κυρίου. να κάνουμε ευθεία στην έρημο μια λεωφόρο για τον Θεό μας. Κάθε κοιλάδα θα ανυψωθεί και κάθε βουνό και λόφος θα γίνει χαμηλός. το ανώμαλο έδαφος θα γίνει επίπεδο, και το τραχύ τοποθετεί μια πεδιάδα. Και η δόξα του Κυρίου θα αποκαλυφθεί, και όλη η σάρκα θα τη δει μαζί, γιατί το στόμα του Κυρίου μίλησε».

Παροιμίες 31:10 

Μια εξαιρετική γυναίκα που μπορεί να βρει; Είναι πολύ πιο πολύτιμη από τα κοσμήματα.

Ησαΐας 52:7 

Πόσο όμορφα στα βουνά είναι τα πόδια εκείνου που φέρνει καλά νέα, που δημοσιεύει ειρήνη, που φέρνει καλά νέα ευτυχίας, που δημοσιεύει τη σωτηρία, που λέει στη Σιών: «Ο Θεός σου βασιλεύει».

Ζαχαρίας 9:17 

Για πόσο μεγάλη είναι η καλοσύνη του και πόσο μεγάλη είναι η ομορφιά του! Το σιτάρι θα κάνει τους νέους άνδρες να ανθίσουν και το νέο κρασί τις νέες γυναίκες.

Ψαλμός 34:5 

Όσοι τον κοιτάζουν ακτινοβολούν και τα πρόσωπά τους δεν θα ντρέπονται ποτέ.

Προς Κορινθίους Α ́ 4:1-16:24 

Έτσι πρέπει να μας θεωρεί κανείς, ως υπηρέτες του Χριστού και διαχειριστές των μυστηρίων του Θεού. Επιπλέον, απαιτείται από τους διαχειριστές να βρεθούν πιστοί. Αλλά μαζί μου είναι πολύ μικρό πράγμα να κριθώ από εσάς ή από οποιοδήποτε ανθρώπινο δικαστήριο. Στην πραγματικότητα, δεν κρίνω καν τον εαυτό μου. Γιατί δεν γνωρίζω τίποτα εναντίον του εαυτού μου, αλλά δεν αθωώνομαι. Είναι ο Κύριος που με κρίνει. Επομένως, μην προφέρετε κρίση πριν από τον καιρό, πριν έρθει ο Κύριος, ο οποίος θα φέρει στο φως τα πράγματα που τώρα είναι κρυμμένα στο σκοτάδι και θα αποκαλύψει τους σκοπούς της καρδιάς. Τότε ο καθένας θα λάβει τον έπαινό του από τον Θεό. ...

Εσθήρ 2:7 

Μεγάλωνε τη Χαντάσα, δηλαδή την Εσθήρ, την κόρη του θείου του, γιατί δεν είχε ούτε πατέρα ούτε μητέρα. Η νεαρή γυναίκα είχε μια όμορφη φιγούρα και ήταν υπέροχη για να την κοιτάξει κανείς, και όταν ο πατέρας της και η μητέρα της πέθαναν, ο Μαροδοχαίος την πήρε ως δική του κόρη.

Παροιμίες 3:15-18 

Είναι πιο πολύτιμη από τα κοσμήματα και τίποτα από όσα επιθυμείτε δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι στο δεξί της χέρι. στο αριστερό της χέρι είναι πλούτη και τιμή. Οι δρόμοι της είναι δρόμοι ευχαρίστησης και όλοι οι δρόμοι της είναι ειρήνη. Είναι δέντρο της ζωής για όσους την κρατούν. Εκείνοι που την κρατούν γερά ονομάζονται ευλογημένοι.

Προς Κορινθίους Β ́ 3:18 

Και όλοι εμείς, με αποκαλυπτικό πρόσωπο, βλέποντας τη δόξα του Κυρίου, μεταμορφωνόμαστε στην ίδια εικόνα από τον ένα βαθμό δόξας στον άλλο. Γιατί αυτό προέρχεται από τον Κύριο που είναι το Πνεύμα.

Ιεζεκιήλ 16:14 

Και η φήμη σου βγήκε ανάμεσα στα έθνη εξαιτίας της ομορφιάς σου, γιατί ήταν τέλεια μέσα από το μεγαλείο που σου είχα χαρίσει, διακηρύσσει ο Κύριος ο Θεός.

Παροιμίες 31:25 

Η δύναμη και η αξιοπρέπεια είναι τα ρούχα της και γελάει την ώρα που έρχεται.

Κατά Ματθαίον 6:2 

«Έτσι, όταν δίνετε στους άπορους, μην ακούγονται σάλπιγγες μπροστά σας, όπως κάνουν οι υποκριτές στις συναγωγές και στους δρόμους, ώστε να μπορούν να επαινεθούν από άλλους. Πραγματικά, σας λέω, έχουν λάβει την ανταμοιβή τους.

Σαμουήλ Α ́ 16:2 

Και ο Σαμουήλ είπε: «Πώς μπορώ να πάω; Αν το ακούσει ο Σαούλ, θα με σκοτώσει». Και ο Κύριος είπε: «Πάρτε μια δαμαλίδα μαζί σας και πείτε: "Ήρθα να θυσιάσω στον Κύριο".

Γένεση 1:2 

Η γη ήταν χωρίς μορφή και κενό, και το σκοτάδι ήταν πάνω από το πρόσωπο του βυθού. Και το Πνεύμα του Θεού αιωρούνταν πάνω από το πρόσωπο των υδάτων.

Παροιμίες 31:26 

Ανοίγει το στόμα της με σοφία και η διδασκαλία της καλοσύνης είναι στη γλώσσα της.

Προς Εφεσίους 2:10-12 

Γιατί είμαστε το έργο του, που δημιουργήθηκε εν Χριστώ Ιησού για καλά έργα, τα οποία ο Θεός προετοίμασε εκ των προτέρων, ώστε να περπατήσουμε σε αυτά. Θυμηθείτε λοιπόν ότι κάποτε εσείς οι Εθνικοί στη σάρκα, που ονομάζεται «περιτομή» από αυτό που ονομάζεται περιτομή, η οποία γίνεται στη σάρκα με τα χέρια - θυμηθείτε ότι εκείνη την εποχή ήσασταν χωρισμένοι από τον Χριστό, αποξενωμένοι από την κοινοπολιτεία του Ισραήλ και ξένοι στις διαθήκες της υπόσχεσης, χωρίς ελπίδα και χωρίς Θεό στον κόσμο.

Ησαΐας 60:1-2 

Σηκωθείτε, λάμψτε, γιατί το φως σας έχει έρθει και η δόξα του Κυρίου έχει αναστηθεί επάνω σας. Γιατί ιδέστε, το σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη και το πυκνό σκοτάδι τους λαούς. Αλλά ο Κύριος θα αναστηθεί επάνω σας και η δόξα του θα φανεί επάνω σας.

Γένεση 12:11 

Όταν ήταν έτοιμος να μπει στην Αίγυπτο, είπε στη Σαράι τη γυναίκα του: «Ξέρω ότι είσαι μια γυναίκα όμορφη στην εμφάνιση,

Ησαΐας 61:3 

Να δώσει σε όσους πενθούν στη Σιών, να τους δώσει μια όμορφη κόμμωση αντί για στάχτη, το λάδι της χαράς αντί του πένθους, το ένδυμα του επαίνου αντί για ένα αχνό πνεύμα. για να ονομαστούν βελανιδιές της δικαιοσύνης, το φύτεμα του Κυρίου, για να δοξαστεί.

Ησαΐας 4:2 

Εκείνη την ημέρα ο κλάδος του Κυρίου θα είναι όμορφος και ένδοξος και ο καρπός της γης θα είναι η υπερηφάνεια και η τιμή των επιζώντων του Ισραήλ.

Προς Ρωμαίους 8:6 

Γιατί το να βάλεις το νου πάνω στη σάρκα είναι θάνατος, αλλά το να βάλεις το νου στο Πνεύμα είναι ζωή και ειρήνη.

Κατά Ματθαίον 5:8 

«Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά, γιατί θα δουν τον Θεό.

Ησαΐας 60:1-61:11 

Σηκωθείτε, λάμψτε, γιατί το φως σας έχει έρθει και η δόξα του Κυρίου έχει αναστηθεί επάνω σας. Γιατί ιδέστε, το σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη και το πυκνό σκοτάδι τους λαούς. Αλλά ο Κύριος θα αναστηθεί επάνω σας και η δόξα του θα φανεί επάνω σας. Και τα έθνη θα έρθουν στο φως σας, και οι βασιλιάδες στη λαμπρότητα της ανάστασής σας. Σηκώστε τα μάτια σας ολόγυρα και δείτε. συγκεντρώνονται όλοι μαζί, έρχονται σε σας. Οι γιοι σας θα έρθουν από μακριά και οι κόρες σας θα μεταφερθούν στο ισχίο. Τότε θα δεις και θα ακτινοβολείς. Η καρδιά σας θα συγκλονίσει και θα εξυμνήσει, γιατί η αφθονία της θάλασσας θα στραφεί σε σας, ο πλούτος των εθνών θα έρθει σε σας.

Ψαλμός 27:1-14 

Του Δαβίδ. Ο Κύριος είναι το φως μου και η σωτηρία μου. Ποιον να φοβηθώ; Ο Κύριος είναι το προπύργιο της ζωής μου. Ποιον να φοβηθώ; Όταν οι κακοποιοί μου επιτίθενται για να φάνε τις σάρκες μου, τους αντιπάλους και τους εχθρούς μου, είναι αυτοί που σκοντάφτουν και πέφτουν. Αν και ένας στρατός στρατοπέδευσε εναντίον μου, η καρδιά μου δεν θα φοβηθεί. αν και ο πόλεμος προκύπτει εναντίον μου, ωστόσο θα είμαι σίγουρος. Ένα πράγμα έχω ζητήσει από τον Κύριο, αυτό θα επιδιώξω: να μπορώ να κατοικώ στον οίκο του Κυρίου όλες τις ημέρες της ζωής μου, να ατενίζω την ομορφιά του Κυρίου και να ρωτάω στον ναό του. Γιατί θα με κρύψει στο καταφύγιό του την ημέρα των προβλημάτων. θα με κρύψει κάτω από το κάλυμμα της σκηνής του. θα με σηκώσει ψηλά πάνω σε ένα βράχο.

Ψαλμός 45:1-17 

Προς τον χοράρχη: σύμφωνα με τα Κρίνα. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Υ ένα ερωτικό τραγούδι. Η καρδιά μου ξεχειλίζει από ένα ευχάριστο θέμα. Απευθύνω τους στίχους μου στον βασιλιά. η γλώσσα μου είναι σαν την πένα ενός έτοιμου γραφέα. Είστε ο πιο όμορφος από τους γιους των ανδρών. Η χάρη χύνεται στα χείλη σας. Επομένως, ο Θεός σας έχει ευλογήσει για πάντα. Χάραξε το σπαθί σου στο μηρό σου, ω πανίσχυρε, με το μεγαλείο και τη μεγαλοπρέπειά σου! Στη μεγαλειότητά σας βγείτε νικητές για την υπόθεση της αλήθειας και της πραότητας και της δικαιοσύνης. αφήστε το δεξί σας χέρι να σας διδάξει φοβερές πράξεις! Τα βέλη σας είναι αιχμηρά στην καρδιά των εχθρών του βασιλιά. οι λαοί πέφτουν κάτω από σένα. ...

Γένεση 24:16 

Η νεαρή γυναίκα ήταν πολύ ελκυστική στην εμφάνιση, μια κοπέλα που κανένας άντρας δεν είχε γνωρίσει. Κατέβηκε στην πηγή και γέμισε το βάζο της και ανέβηκε.

Σαμουήλ Α ́ 16:1-17:58 

Ο Κύριος είπε στον Σαμουήλ: «Ως πότε θα θλίβεσαι για τον Σαούλ, αφού τον απέρριψα από το να είναι βασιλιάς του Ισραήλ; Γεμίστε το κέρατο σας με λάδι και φύγετε. Θα σε στείλω στον Ιεσσαί τον Βηθλεέμ, γιατί έχω προνοήσει για τον εαυτό μου βασιλιά ανάμεσα στους γιους του». Και ο Σαμουήλ είπε: «Πώς μπορώ να πάω; Αν το ακούσει ο Σαούλ, θα με σκοτώσει». Και ο Κύριος είπε: «Πάρτε μια δαμαλίδα μαζί σας και πείτε: "Ήρθα να θυσιάσω στον Κύριο". Και προσκαλέστε τον Ιεσσαί στη θυσία και θα σας δείξω τι θα κάνετε. Και θα μου χρίσεις αυτόν που σου δηλώνω». Ο Σαμουήλ έκανε αυτό που πρόσταξε ο Κύριος και ήρθε στη Βηθλεέμ. Οι πρεσβύτεροι της πόλης ήρθαν να τον συναντήσουν τρέμοντας και είπαν: «Έρχεσαι ειρηνικά;» Και είπε: «Ειρηνικά. Έχω έρθει να θυσιάσω στον Κύριο. Καθαγιαστείτε και ελάτε μαζί μου στη θυσία». Και αφιέρωσε τον Ιεσσαί και τους γιους του και τους προσκάλεσε στη θυσία.

Παροιμίες 11:16 

Μια ευγενική γυναίκα παίρνει τιμή και βίαιοι άνδρες παίρνουν πλούτη.

Εσθήρ 1:11 

Να φέρει τη βασίλισσα Βάστη ενώπιον του βασιλιά με το βασιλικό της στέμμα, για να δείξει στους λαούς και τους πρίγκιπες την ομορφιά της, γιατί ήταν υπέροχη να την κοιτάς.

Ησαΐας 3:24 

Αντί για άρωμα θα υπάρχει σάπια. και αντί για ζώνη, σχοινί. και αντί για καλά τοποθετημένα μαλλιά, φαλάκρα. και αντί για μια πλούσια ρόμπα, μια φούστα από σάκο. και μαρκάρισμα αντί για ομορφιά.

Σαμουήλ Β ́ 14:25 

Τώρα σε όλο το Ισραήλ δεν υπήρχε κανείς τόσο πολύ για να επαινεθεί για την όμορφη εμφάνισή του όσο ο Αβεσσαλώμ. Από το πέλμα του ποδιού του μέχρι το στέμμα του κεφαλιού του δεν υπήρχε καμία κηλίδα μέσα του.

Θρήνοι 2:15 

Όλοι όσοι περνούν στην πορεία σας χτυπούν τα χέρια τους. Σφυρίζουν και κουνούν το κεφάλι τους στην κόρη της Ιερουσαλήμ: «Αυτή είναι η πόλη που ονομάστηκε τελειότητα της ομορφιάς, η χαρά όλης της γης;»

Σαμουήλ Α ́ 16:18 

Ένας από τους νέους άνδρες απάντησε: «Ιδέστε, έχω δει έναν γιο του Ιεσσαί του Βηθλεέμ, ο οποίος είναι επιδέξιος στο παιχνίδι, ένας άνθρωπος με ανδρεία, ένας άνθρωπος του πολέμου, συνετός στην ομιλία και ένας άνθρωπος με καλή παρουσία, και ο Κύριος είναι μαζί του».

Ψαλμός 48:2 

Όμορφη σε υψόμετρο, είναι η χαρά όλης της γης, το όρος Σιών, στο μακρινό βορρά, η πόλη του μεγάλου Βασιλιά.

Γένεση 1:31 

Και ο Θεός είδε όλα όσα είχε φτιάξει, και ιδού, ήταν πολύ καλά. Και υπήρχε βράδυ και υπήρχε πρωί, η έκτη μέρα.

Τραγούδι του Σολομώντα 2:2 

Όπως ένα κρίνο ανάμεσα σε μπράβους, έτσι είναι και η αγάπη μου ανάμεσα στις νέες γυναίκες.

Εσθήρ 2:1-23 

Μετά από αυτά τα πράγματα, όταν η οργή του βασιλιά Αχασουέρου είχε υποχωρήσει, θυμήθηκε τη Βάστη και τι είχε κάνει και τι είχε διαταχθεί εναντίον της. Τότε οι νέοι άνδρες του βασιλιά που τον παρευρέθηκαν είπαν: «Ας αναζητηθούν όμορφες νεαρές παρθένες για τον βασιλιά. Και ας διορίσει ο βασιλιάς αξιωματικούς σε όλες τις επαρχίες του βασιλείου του για να συγκεντρώσουν όλες τις όμορφες νεαρές παρθένες στο χαρέμι στα Σούσα την ακρόπολη, υπό την κηδεμονία του Χεγκάι, του ευνούχου του βασιλιά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις γυναίκες. Αφήστε τα καλλυντικά τους να τους δοθούν. Και ας γίνει βασίλισσα η νεαρή γυναίκα που ευχαριστεί τον βασιλιά αντί της Βάστι». Αυτό ευχαρίστησε τον βασιλιά και το έκανε. Τώρα υπήρχε ένας Εβραίος στα Σούσα την ακρόπολη του οποίου το όνομα ήταν Μαροδοχαίος, ο γιος του Ιαΐρ, γιος του Σιμεί, γιος του Κις, ένας Βενιαμινίτης.

Πέτρου Α ́ 3:1 

Ομοίως, σύζυγοι, να υποταχθείτε στους δικούς σας συζύγους, έτσι ώστε ακόμη και αν μερικοί δεν υπακούουν στο λόγο, μπορεί να κερδηθούν χωρίς λέξη από τη συμπεριφορά των συζύγων τους,

Προς Εβραίους 11:23 

Με πίστη ο Μωυσής, όταν γεννήθηκε, κρύφτηκε για τρεις μήνες από τους γονείς του, επειδή είδαν ότι το παιδί ήταν όμορφο και δεν φοβήθηκαν το διάταγμα του βασιλιά.

Κατά Ματθαίον 6:28-29 

Και γιατί αγχώνεσαι για τα ρούχα; Σκεφτείτε τα κρίνα του αγρού, πώς μεγαλώνουν: ούτε μοχθούν ούτε περιστρέφονται, όμως σας λέω, ακόμη και ο Σολομών σε όλο του το μεγαλείο δεν ήταν παρατεταγμένος σαν ένα από αυτά.

Προς Τιμόθεον Α ́ 4:8 

Γιατί ενώ η σωματική εκπαίδευση έχει κάποια αξία, η ευσέβεια έχει αξία από κάθε άποψη, καθώς υπόσχεται για την παρούσα ζωή και επίσης για την επόμενη ζωή.

Σαμουήλ Β ́ 13:1 

Τώρα ο Αβεσσαλώμ, ο γιος του Δαβίδ, είχε μια όμορφη αδελφή, της οποίας το όνομα ήταν Θάμαρ. Και μετά από λίγο καιρό ο Αμνών, ο γιος του Δαβίδ, την αγάπησε.

Ψαλμός 149:4 

Γιατί ο Κύριος χαίρεται τον λαό του. στολίζει τους ταπεινούς με τη σωτηρία.

Ιακώβου 1:23 

Γιατί αν κάποιος είναι ακροατής της λέξης και όχι πράος, είναι σαν ένας άνθρωπος που κοιτάζει επίμονα το φυσικό του πρόσωπο σε έναν καθρέφτη.

Σαμουήλ Β ́ 11:2 

Συνέβη, αργά ένα απόγευμα, όταν ο Δαβίδ σηκώθηκε από τον καναπέ του και περπατούσε στη στέγη του σπιτιού του βασιλιά, να δει από τη στέγη μια γυναίκα να λούζεται. και η γυναίκα ήταν πολύ όμορφη.

Γένεση 39:6 

Έτσι άφησε όλα όσα είχε στην ευθύνη του Ιωσήφ και εξαιτίας του δεν είχε καμία ανησυχία για τίποτα άλλο εκτός από το φαγητό που έτρωγε. Τώρα ο Ιωσήφ ήταν όμορφος στη μορφή και την εμφάνιση.

Πέτρου Α ́ 3:4 

Αλλά αφήστε το στολίδι σας να είναι το κρυμμένο πρόσωπο της καρδιάς με την άφθαρτη ομορφιά ενός ευγενικού και ήσυχου πνεύματος, το οποίο στα μάτια του Θεού είναι πολύτιμο.

Ησαΐας 53:2-7 

Γιατί μεγάλωσε μπροστά του σαν νεαρό φυτό και σαν ρίζα από ξερό έδαφος. δεν είχε καμία μορφή ή μεγαλοπρέπεια που να τον κοιτάμε και καμία ομορφιά που να τον επιθυμούμε. Περιφρονήθηκε και απορρίφθηκε από τους ανθρώπους, ένας άνθρωπος με θλίψεις και εξοικειωμένος με τη θλίψη. Και ως κάποιος από τον οποίο οι άνθρωποι κρύβουν τα πρόσωπά τους, περιφρονήθηκε, και δεν τον εκτιμούσαμε. Σίγουρα σήκωσε τις θλίψεις μας και μετέφερε τις θλίψεις μας. κι όμως τον εκτιμούσαμε πληγωμένο, χτυπημένο από τον Θεό και ταλαιπωρημένο. Αλλά τρυπήθηκε για τις παραβάσεις μας. συνετρίβη για τις ανομίες μας. επάνω του ήταν η παίδευση που μας έφερε ειρήνη και με τις πληγές του θεραπεύουμε. Όλοι μας σαν πρόβατα έχουν παραστρατήσει. Έχουμε στραφεί –ο καθένας– στον δικό του δρόμο. Και ο Κύριος έχει θέσει επάνω του την ανομία όλων μας.

Τραγούδι του Σολομώντα 1:5 

Είμαι πολύ σκοτεινός, αλλά υπέροχος, ω κόρες της Ιερουσαλήμ, σαν τις σκηνές του Κέδαρου, σαν τις κουρτίνες του Σολομώντα.

Κατά Ματθαίον 23:26 

Τυφλός Φαρισαίος! Πρώτα καθαρίστε το εσωτερικό του κυπέλλου και της πλάκας, ώστε και το εξωτερικό να είναι καθαρό.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση